fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákčervenec 2018

červenec 2018

X. národní sněm KČP, z.s., - Žďár nad Sázavou.

(4.8.2018)

Ve dnech 30. 6. a 1. 7. 2018 se uskutečnil X. národní sněm KČP ve Žďáře nad Sázavou. Přítomní delegáti první den projednali a schválili organizační materiály sněmu a zvolili pracovní předsednictvo. V diskusi vystoupila řada hostů z ČR a ciziny. V průběhu jednání byla položena kytice k pamětní desce zavražděného studenta Petra Vejvody. Večer delegáti položili věnce k pomníku Rudé armády - osvoboditelů města. Druhý den jednání byl pracovní a po diskusi byla zahájena volba kontrolních orgánů - ÚKK a ÚRoK orgánů NR. Následně nově zvolení členové NR zvolili na svém ustavujícím zasedání nové vedení NR. Předsedou NR byl zvolen Gustav Janáček, 1. místopředsedou Jaroslav Baťka, místopředsedy Zbyněk Cincibus, Adéla Valentová a Miroslav Vlašín. Předsedou ÚKK byl zvolen Vladimír Holiš a předsedou ÚRoK Milan Havlíček.

Součástí usnesení X. národního sněmu KČP byli přijaty dokumenty: Provolání účastníků X.NS KČP k občanům ČR, Memorandum národům Ruské federace a Prohlášení k výrokům Angely Merkelové ze dne 20.6.2018 přednesené v Berlíně.

Celkové usnesení X. národního sněmu KČP bylo jednomyslně schváleno.

Součástí sněmu bylo předání ocenění všem, kteří se aktivně podíleli na dlouhodobé práci KČP. Za jihomoravský kraj byli oceněni ,, Vlasteneckým řádem KČP,, Zdeněk Rolinek a Miroslav Vlašín. Jmenovaným děkujeme za jejich práci a blahopřejeme. Přejeme jim hodně zdraví a pohody do dalšího života.

X. národní sněm KČP splnil svoje poslání a je nutné nadále pracovat a plnit přijaté závěry v usnesení. Podrobnější informace o průběhu X. NS KČP budou zveřejněny v mimořádném vydání Hraničáře.

z1
z2