Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMMajákleden 2019

leden 2019

Volby do europarlamentu

(26.1.2019)

KSČM ale i celou EU v roce 2019  čekají volby do EP. Komunisté  jak bylo dříve uvedeno budou muset v současnosti obhajovat tří mandáty. Udělejme vše pro jejich udržení, případně navýšení a nedovolme nedemokratické fašistické pravici a populistům v ČR zastupovat zájmy naší země v Evropském parlamentu. Vysvětlujme naše komunistické zájmy a názory k EU, chtějme změnu v byrokratické a těžkopádné Evropě. Prosazujme mírovou bezpečnostní politiku a   Pokud nedokážeme změnit EU k lepšímu sociálně spravedlivému společenství, demokratickému rozhodování občanů, nikoliv jen elit- Bruselských papalášů, tak zde nemáme co pohledávat.

Místopředsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná bude vedoucí kandidátkou pro volby do Evropského parlamentu, které se uskuteční v příštím roce. Strana do nich jde po boku dalších levicových subjektů. Sjednocená kandidátka ponese název »KSČM – ČESKÁ LEVICE SPOLEČNĚ«.

Z vystoupení Kateřiny Konečné na 5.zasedání ÚVKSČM: »Nenechme to tak, protože chceme referendum pro setrvání České republiky v EU. Není to téma, které bychom si vymysleli, protože je moderní. My ho prosazujeme dlouhodobě - a obecně platí, že chceme, aby občané mohli rozhodovat o zásadních věcech v referendu,« řekla Konečná a dále pokračovala přesně v duchu ústředního hesla. »Nenechme to tak, protože současná evropská byrokracie není akceptovatelná. Nenechme to tak, protože 17 miliard eur z rozpočtu se ročně ztrácelo v kapsách pár vyvolených směrem ke zbrojím korporacím. Chceme revizi smluv, bez té se dále nepohneme,« konstatovala vedoucí kandidátka a dodala: »Nenechme to tak, protože se nechceme nechat školit od kolegů ze západu, jak bychom to tady měli dělat. Nenechme to tak, protože nám jde o to, aby se 10 milionům lidí v České republice žilo dobře.«