fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákduben 2019

duben 2019

Jednání komise regionálního rozvoje rady Jihomoravského kraje

(19.4.2019)

Dne 16.dubna se uskutečnilo 24.zasedání komise regionálního rozvoje rady Jihomoravského kraje

bylo přítomno 10 členů s hlasem rozhodujícím a komise projednávala body , které budou na programu Rady JMK 18.dubna.

Prvním bodem jednání byla účast JMK na veletrhu Národní výstava hospodářských zvířat 2019. Účast bude stát kraj cca 850 000 Kč,-. Mimo jiné tam bude prezentace regionálních potravin , gastronomické ukázky a prezentace včelařství.

Dalším bodem byla zpráva o plnění dotace od města Brna na spolufinancování provozu VIDA science centra . To je příspěvkovou organizací JMK a od r.2014 dostává dotace 14 mil.Kč,- od města Brna , podmínkou dotace je každoroční zpráva a vyúčtování. Loni byly náklady na provoz cca 56 mil.Kč a zisky cca 19 mil.Kč,-. Tudíž byla využita celá dotace. Jen někteří členové se dotazovali na to že jsou velké osobní náklady cca 32 mil Kč,-

Třetím bodem jednání byla dotace 3,2 mil Kč,- pro Hospodářskou komoru JMK. Ta je tradiční a je určena pro zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních firem a podnikatelů z JMK. Dále bude dotace využita pro podporu inovativního podnikání ,  pro poradenství , jako podpora řemesel. Samotná krajská hosp.komora využije 400 tis Kč,. Ostatní zbytek částky rozdělí rovnoměrně na okresní hosp.komory.

Posledním bodem pléna byla dotace obci Lednice na provoz historických vlaků Lednice – Břeclav a na provoz TIC.

Všechny body jednání komise schválila a doporučila Radě JMK ke schválení.

autor: Místopředseda komise regionálního rozvoje rady Jihomoravského kraje Macek Pavel (KSČM)