Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMMajákduben 2019

duben 2019

Jednání komise regionálního rozvoje rady Jihomoravského kraje

(19.4.2019)

Dne 16.dubna se uskutečnilo 24.zasedání komise regionálního rozvoje rady Jihomoravského kraje

bylo přítomno 10 členů s hlasem rozhodujícím a komise projednávala body , které budou na programu Rady JMK 18.dubna.

Prvním bodem jednání byla účast JMK na veletrhu Národní výstava hospodářských zvířat 2019. Účast bude stát kraj cca 850 000 Kč,-. Mimo jiné tam bude prezentace regionálních potravin , gastronomické ukázky a prezentace včelařství.

Dalším bodem byla zpráva o plnění dotace od města Brna na spolufinancování provozu VIDA science centra . To je příspěvkovou organizací JMK a od r.2014 dostává dotace 14 mil.Kč,- od města Brna , podmínkou dotace je každoroční zpráva a vyúčtování. Loni byly náklady na provoz cca 56 mil.Kč a zisky cca 19 mil.Kč,-. Tudíž byla využita celá dotace. Jen někteří členové se dotazovali na to že jsou velké osobní náklady cca 32 mil Kč,-

Třetím bodem jednání byla dotace 3,2 mil Kč,- pro Hospodářskou komoru JMK. Ta je tradiční a je určena pro zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních firem a podnikatelů z JMK. Dále bude dotace využita pro podporu inovativního podnikání ,  pro poradenství , jako podpora řemesel. Samotná krajská hosp.komora využije 400 tis Kč,. Ostatní zbytek částky rozdělí rovnoměrně na okresní hosp.komory.

Posledním bodem pléna byla dotace obci Lednice na provoz historických vlaků Lednice – Břeclav a na provoz TIC.

Všechny body jednání komise schválila a doporučila Radě JMK ke schválení.

autor: Místopředseda komise regionálního rozvoje rady Jihomoravského kraje Macek Pavel (KSČM)