fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákkvěten 2019

květen 2019

Vážené soudružky a soudruzi, vážení přátelé.

(2.6.2019)

Měsíc květen je za námi a je možné rekapitulovat všechny politické a společenské akce, které v tomto měsíci proběhly. Na okrese Znojmo jsme společně oslavili ,, Svátek práce,, 1. máj, který proběhl ve Znojmě-Oblekovicích a Mor. Krumlově-Vrabčím hájku. Pro všechny účastníky byl připraven kulturní hudební program, hlavní projevy a vystoupení hostů poslance PS PČR s. Miroslava Grebeníčka / KSČM/ a krajského zastupitele Bohumila Smutného /KSČM/. Jejich projevy hodnotili uplynulou historickou dobu, ale i  současné společenské, politické a ekonomické klima. Vyzdvihli práci zástupců KSČM v zákonodárných sborech a zastupitelstvech, plnění volebních slibů a programu komunistů.  Vyzvali přítomné k účasti do voleb EP 2019 s tím, aby podpořili a volili kandidáty KSČM – Česká levice společně, KL č. 9. Jejich vystoupení bylo přítomnými vnímáno pozitivně a odměněno potleskem. Krásné počasí umocnilo průběh oslav, zejména přátelské posezení mezi kamarády a přáteli. Pro všechny bylo připraveno občerstvení. Organizátoři rozdali i mnoho Volebních novin a propagačních letáčků k volbám do EP. Obě oslavy 1. máje 2019 lze hodnotit kladně.

V následujících květnových  dnech proběhly oslavy k 74. výročí ukončení II. světové války, dne vítězství a porážky Německého fašismu. Při oslavách byla vyzvednuta hlavní úloha Rudé armády, která se nejvíce podílela na porážce fašistických režimů a přisluhovačů v čele s Hitlerem. S úctou a pokorou bylo položeno mnoho květů u pomníků a hrobů padlých vojáků RA, vzdána úcta při vzpomínkách a projevech všem, kteří se  na vítězství podíleli.

Ve dnech 24. -  25. 5. 2019 se uskutečnily na území ČR volby do EP 2019. Obyvatelé celé EU volili své zástupce do EP na dalších pět let.  KSČM – Česká levice společně, KL č. 9 postavila 21 kandidátů s účastí i dalších levicových osobností. Jsou zde zastoupeny osobnosti z KSČ a SDS. V předvolební kampani bylo na okrese Znojmo rozdáno celkem do domácností 20 tis. Volebních novin s letáčky kandidátů. Dne 22. 5. 2019 se uskutečnila ve Znojmě celostátní volební štafeta s kandidáty KSČM. Na akci byli přítomni Dagmar Švendová, Anna Vaculíková, Eva Badinková a Josef Jordán. Společně se štábem OV procházeli městem Znojmem a zvali občany k volbám. Současně osloveným rozdali volební materiál s drobnými dárky. Na okr. Znojmo se nepodařilo KSČM docílit výsledku nad 10 %, / 9,47%/ přesto, že zde byla účast voličů  26,00 %.

autor: Miroslav Vlašín, předseda OV KSČM