Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMMajákčerven 2019

červen 2019

Z komise regionálního rozvoje rady Jihomoravského kraje

(27.6.2019)

Dne 14.května se uskutečnilo 25.zasedání komise regionálního rozvoje rady Jihomoravského kraje bylo přítomno 9 členů s hlasem rozhodujícím .

Prvním bodem jednání byla  Obecná pravidla pro poskytování dotací – ta jsou aktualizována 2x ročně. Bylo do nich implementováno , že přednostně mají žadatelé žádat o dotace ve vyhlášených dotačních programech a pak až v individuálních dotacích. Dále byla stanovena zásada přiměřenosti při odvodu při porušení dotačních pravidel.

Dalším dvěma body byly 3.Moravian Science Centre Brno, p.o. – veřejná zakázka „Projektová dokumentace – VIDA! Venkovní expozice II. a III. Fáze“

Jedná se o vodní prvky , relaxační prvky a optické prvky. Je vyčleněna částka cca 1 900 000 Kč. a 4.Moravian Science Centre Brno, p.o. – veřejná zakázka „Digitálium“ Jedná se o dočasnou interaktivní výstavu od 15.11.2019 do 30.6.2020

Posledním bodem jednání bylo Naplňování Programu rozvoje Jihomoravského kraje pro období 2018-2021 za rok 2018. Je naplánováno celkem 69 aktivit v těchto 4 základních oblastech: Infrastruktura , životní prostředí , kvalita života obyvatel a inovace a konkurenceschopnost.Nejlépe podle indikátorů plnění dopadla první a čtrvtá oblast.U indikátorů není brán zřetel na průběžné plnění , chybí cílová hodnota.

autor: Místopředseda komise Macek Pavel (KSČM)