Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMMajáksrpen 2019

srpen 2019

Opětovná mezinárodní ostuda v Praze.

(3.9.2019)

Po diplomatickém protestu ČLR ohledně rozhodnutí vedení Prahy v čele s primátorem Hřibem se opět zapsala Praha do historické hanby. Barbarští vandalové pomalováním poškodili pomník sovětského maršála I.S. Koněva, který  byl  vybudován v Praze  6  na náměstí  Interbrigády.

Neznámí vandalové již po několikáté poškodili a pomalovali památník maršála Koněva, který je vzdáním úcty všem vojákům Rudé armády, kteří padli v boji za naší svobodu na území Československa a zejména při osvobození Prahy.   Tímto vandalstvím urazili naše osvoboditele – Rudou armádu, znevážili význam Pražského povstání, zejména roli  vojáků RA. Radnice Prahy 6, zastoupená starostou Ondřejem Kolářem vyzvala Ruské velvyslanectví v Praze, aby sochu demontovali a odvezli na pozemek velvyslanectví k nové instalaci. Dokonce sdělil, že radnice neodstraní barvu a hanlivé   nápisy. Na celé hanebné záležitosti je tragické, že ministerstvo zahraničí v čele s Petříčkem se k záležitosti staví zády a nemá zájem hledat s radnicí Prahy 6 nápravu. Darebáci a vlastizrádci, kteří podlézají fašistické a nedemokratické vládě USA, opět ukázali svoji pravou tvář. Představitelé pravice opět překreslují historickou pravdu, vytrhávají různé souvislosti a vznášejí do společnosti nenávist proti Ruské federaci, hrdinům a vítězům druhé světové války. Pražská  kavárna  a  pravicové strany se fašizují a je potřeba se jim postavit na odpor, dokud je ještě čas. Svobodu a demokracii  si zničit nedáme. K výročí srpna se ukázalo jací lidé – štváči  pracují ve sdělovacích prostředcích, kdo byl přítomen na demonstracích, kdo a jak rozděluje společnost  a  jaký je zájem celé  společnosti  o veřejné dění.

Demokratická  mírová levice  musí čelit obrovskému tlaku fašizující se pravice, zejména některých  extrémních jednání  politiků  s přenosem vlivu na chování mladých lidí.

Snad se nebude opakovat tragická předválečná historie v Evropě, pomalý nástup fašismu a krvavých   diktátorů typu Hitlera, Musoliniho a Franka

autor: VM