Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMNáš kandidát na senátora za Znojemsko

Náš kandidát na senátora za Znojemsko

Demokracie nesnáší ultimáta

(12.11.2019)

Milion chvilek požaduje demisi některých politiků. Tak se na jejich výkřiky podívejme z druhé strany mince. Demokracie není chaos ani bezvládí. Také demokracie má povinnost dodržovat zákony a pravidla. Tak jako je právem demonstrovat, je i právem těch, kdo vyhrají volby, účastnit se na vedení státu, měst a obcí. Občané rozhodli o vítězství hnutí ANO v řádných parlamentních volbách, tak tedy proč pár jedinců křičí o ultimátech? Premiér se jim nelíbí, ale většina mu dala důvěru. Předkládat své názory ano, ale děsit, klást ultimáta, to nemá v demokratické společnosti místo. Je dost možností, jak projevit svou vůli a jednou z nich jsou svobodné volby. Zásadně se odmítám bát řvounů, kteří ztrácí věcné argumenty. Zasévat nenávist je rychle klíčící sémě, zloba a zášť nás nikdy nesmí ovládnout. Je nutné řešit skutečné problémy, hledat shody a společnou cestu. Každý atak a snaha o rozbíjení klidu jsou ke škodě nám všem. Dejme stopku ultimátům a hledejme průsečíky shody.