Podvody s projektem Paměť národa

Jak vlasovci pomáhali pražským povstalcům

Znojmo KSČMNáš kandidát na senátora za Znojemsko

Náš kandidát na senátora za Znojemsko

Zákony nejsou všemocné

(19.11.2019)

Přestože došlo ke zpřísnění zákona na ochranu zvířat, není možné je zcela ochránit pouze pomocí zákona. Sebepřísnější nařízení nezaručí takový přístup ke zvířatům, aby mohla žít v klidu se společenstvím lidí. V poslední době se objevilo značné množství případů otřesného týrání zvířat. Proto se dívejme kolem sebe a snažme se tomuto člověku nedůstojnému jevu všemi silami zabránit. Zvíře není věc ani hračka. Je to živý a citlivý tvor. Není mu cizí bolest ani příchylnost k nám, lidem. Pokud chceme dát dětem pod vánoční stromeček živého tvorečka, je třeba jim současně vysvětlit, že zvířátko má své nároky a jim přibudou povinnosti s péčí a starostlivostí o něj. Je mi vždy smutno z přeplněných útulků – v tom lepším případě, v tom horším také vyhozených, nejčastěji pejsků, u silnic nebo v lese. Takové jednání není hodné člověka.

autor: Pavel Kováčik