Podvody s projektem Paměť národa

Jak vlasovci pomáhali pražským povstalcům

Znojmo KSČMNáš kandidát na senátora za Znojemsko

Náš kandidát na senátora za Znojemsko

Konečně dobrý nápad

(20.11.2019)

Také se vám něco pokazilo a je to neopravitelné? Evropská unie schválila velmi prospěšné úpravy, a tak od roku 2021 by výrobky na evropském trhu měly být rozložitelné a znovu složitelné. Výrobci budou muset po dobu většinou sedmi let dodávat na trh i k výrobkům náhradní díly. Znamená to dobrou zprávu nejen pro nás, ale i pro životní prostředí. Poškozené zboží se hromadí na skládkách a přitom by mohlo sloužit po opravě dál.  Například lednička dnes slouží pět let, jestliže se dá opravit, může být funkční až deset let. Protože většina výrobků dnes neopravitelných je z umělých hmot, bude tato úprava prospěšná i České republice. Takzvaná „kazítka“ jsou noční můrou všech opravářů a lidem tahají zbytečně peníze z kapsy. Takže zatleskejme těm v Evropské unii, kteří s tímto opatřením přišli. Sice levné, ale pouze krátce využitelné přístroje snad definitivně skončí a nám tak ubude rozčilování.

autor: Ing. Pavel Kováčik