Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMNáš kandidát na senátora za Znojemsko

Náš kandidát na senátora za Znojemsko

Neutíkejme od současných problémů

(28.11.2019)

Lidský život i naše země mají svou historii. Každá doba, stejně jako ta dnešní, měla svá pravidla prosazovaná zákony. Rozhodně netvrdím, že se vším, co se dělo, lze souhlasit. Jedno však vím jistě, nic nejde vrátit, můžeme jen litovat. Život však jde dál a věcí k řešení je spousta. Rodiny s dětmi čekají, jak to dopadne konečně s rodičovskou, Sokolovská uhelná chystá útlum těžby – to postihne až tisíc lidí, kteří budou hledat uplatnění. Jsou i další podniky, které snižují počet zaměstnanců. Učitelé se stávají terčem agrese žáků. Tento stupňující se problém je třeba řešit velmi důsledně a urychleně. Nechceme přece, aby se kantoři báli a ze škol odcházeli. Je také alarmující průzkum sociologů, že v bytové nouzi u nás žije přibližně dvacet tisíc dětí. V některých místech je to doutnající problém. Jde tu o dlouhodobě málo řešenou otázku. Sociální podmínky rodin s dětmi si zaslouží velkou pozornost. Nechceme, aby děti byly odsouzeny k životu ve špatných podmínkách, zvláště v případech, že rodiče tuto situaci nezavinili. KSČM v poslední době prosadila mnoho pozitivních kroků ve prospěch občanů. Je však třeba neusnout na vavřínech a v intenzivní práci důsledně pokračovat. Jen tak dojde ke zlepšení situace, kterou svou nekompetentností způsobily pravicové vlády. K tomuto období patří i privatizace a prodeje majetků, které dosud nebyly řádně prošetřeny.

autor: Pavel Kováčik