Podvody s projektem Paměť národa

Jak vlasovci pomáhali pražským povstalcům

Znojmo KSČMNáš kandidát na senátora za Znojemsko

Náš kandidát na senátora za Znojemsko

Žádný zákon není všemocný

(17.12.2019)

Veterinární zákon zpřísňuje ochranu zvířat. Přes všechna nařízení se však agresivita ve společnosti stupňuje. Vylévat si vztek na bezbranných zvířatech patří k nejhorším lidským vlastnostem. Někdy se takovýto tvor ani nedá nazvat člověkem. Jakékoli paragrafy nemohou všemu zabránit. Pokud si pořídíme zvíře, nastávají nám povinnosti. To je realita. Jen stěží lze pochopit čin, kdy u jednoho z betlémů podřízl někdo nožem kozu, nacpal do pytle a odnesl. Živá zvířata dělají zvláště dětem radost. Často je znají jen z obrázku učebnic. Tradice betlému v předvánočním čase je milým pohlazením v denním shonu. Přes všechnu snahu týraných zvířat neubývá, což mnohdy svědčí o lhostejnosti okolí. Měli bychom si uvědomit, že vyspělá společnost je hodnocena i podle chování ke zvířatům a přírodě. Zachovat planetu pro budoucí generace v dobré kondici je naší povinností.

autor: Pavel Kováčik